Uit wat bestaat het uniform?

Voor kapoentjes enkel een das. De andere takken hebben een uniform bestaande uit scoutsbroek/rok, t-shirt, hemd, pull. Ook kw’s, sweaters, petten en andere bestaan maar zijn niet verplicht.

Ik ben oudleiding, en ik mis de scouts?

Heb je ooit nog in onze scouts gezeten? Beetje heimwee? Zin om eens een oudleidingsactiviteit mee te maken? Neem gerust contact op met oudleiding scouts voor meer info. Mailen kan naar oudleiding scouts.

Wanneer gaan we op kamp?

Ons kamp gaat standaard door van 21 tot 31 juli. Hou dit in je achterhoofd wanneer je je vakantie plant.

Ik heb een vraag voor de groepsleiding, kan dat via e-mail?

Mail gerust je vragen, tips, suggesties en opmerkingen naar groepsleidingaurora@gmail.com.

Hoeveel bedraagt het lidgeld?

De kapoenen en kawellen brengen wekelijks 50 cent mee, het groot kamp 1 euro. Voor weekends of andere speciale activiteiten kan het variĆ«ren. Met het lidgeld worden voor je tak speciale activiteiten bekostigd, zoals koken, film, …

Ik wil een uniform of materiaal aankopen, maar waar is de scoutsshop? En wat vind ik er?

De dichtsbijzijnde scoutsshop is in Aalst. De overige bevinden zich in verschillende vlaamse grootsteden. Voor alle informatie kan je terecht op hun website, www.scoutsshop.be.

Ik moet dringend naar de scoutsshop, maar geraak er niet. Wat doe ik?

Geen nood, wij kunnen voor jou het gevraagde gaan aankopen. Je hoeft enkel iemand van de leiding aan te spreken, wij doen de rest.

Hoe zit de scouts-organisatie in elkaar?

Onze overkoepelende organisatie is scouts en gidsen vlaanderen, vroeger vvksm. Deze is opgedeeld in verschillende gouwen. De onze is gouw Webra, van west-Brabant. Elke gouw is nog eens opgedeeld in districten, het onze is district Zennedal. Elk district omvat een aantal scoutsgroepen. De andere scoutsgroepen uit ons district zijn scouts Gooik, Halle, St-Rochus, Beersel en Dworp.

Er zijn nog massa’s vragen die ik hier niet beantwoord vind.

Stuur gerust een mail met vragen. De antwoorden worden hier dan gepost.